logoapp
ARBieb: een augmented reality app voor kinderboeken.

ARBieb is een app waarin kinderen worden gestimuleerd nieuwe boeken te lezen en korte recensies van deze boeken met elkaar te delen. Daarnaast laat het kinderen kennis maken met Augmented Reality, een techniek die in steeds meer innovatieve projecten wordt toegepast.
Scan een boek


ARBieb kan gebruikt worden vóór en na het lezen van een boek. In de app wordt het boek gescand met de camera, waarna er een 'meningwolk' op het scherm verschijnt. Dit is een driedimensionale tag cloud met korte woorden en zinnen over het boek. Deze woorden en zinnen zijn ingevuld door andere kinderen en geven een goede impressie van de inhoud en verschillende meningen over het boek. Elk woord of zin kan worden geselecteerd, waarna meer informatie over deze mening verschijnt, zoals naam en leeftijd en een korte onderbouwing.
Woordenwolk


Na het boek gelezen te hebben kan de app gebruikt worden om de eigen mening aan de meningwolk toe te voegen. Een aantal vragen helpen het kind na te denken over zijn mening over het boek en de onderbouwing hiervan. Na het toevoegen van de mening is deze direct zichtbaar in de meningwolk.

De app kan gebruikt worden bij een bezoek aan de (school)bibliotheek of bij de boekenkast in de klas. Door de uitgebreide helpfunctie kunnen kinderen zelfstandig met de app overweg.


Video


Screenshots
Augmented Reality tagcloud Augmented Reality tagcloud Meningen bekijken... ...of zelf toevoegen. Uitgebreide helpfunctie Zelf boeken toevoegen


Download

Op dit moment is de app nog niet gepubliceerd. De app zal beschikbaar zijn voor Android en iPhone. Een testversie voor Android kan worden gedownload via Google Play.
Voor het gebruik van ARBieb wordt een tablet of grote smartphone aangeraden. Een pdf met voorbeeldboeken kan hier worden gedownload.ARBieb is ontwikkeld door Robin de Lange en Berber de Vries.
Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar mail@arbieb.nl.
2013